Inhoud

Wat kost een behanger nou eigenlijk?

De kosten die een behanger rekent zijn vaak gebaseerd op het aantal rollen of het aantal uur wat de behanger werkt. Zorg dat de muur klaar is om te worden behangen. Haal zelf van te voren het oude behang eraf en zorg dat er een gladde muur klaar staat. Op deze manier kan de vakman gelijk beginnen waar deze voor ingehuurd is. Een mooi behang aanbrengen waarvan de naden lastig te vinden zijn.

Behanger inschakelen voor goed resultaat

Vaak hoor je nog dat mensen zelf het behang gaan aanbrengen. Natuurlijk is dat een mogelijkheid en zal dit besparen op de kosten. Enkel vergeet niet dat kwaliteit en gemak een prijskaartje heeft. Huur een behanger in en binnen een dag of enkele dagen (afhankelijk van de hoeveelheid) is deze klaar. Gaat u het zelf doen dan is er toch wat meer gestuntel en is het maar te hopen dat de patronen goed op elkaar aansluiten.

De kosten wegen in dat geval zeker op tegen de handigheid van de behanger. Ook hoeft u zelf geen uren hierin te stoppen, deze kunt u dus gebruiken om zelf in te delen en hiervan te genieten. Voor specifieke wensen kunt u altijd terecht bij de vakman en waar nodig zal deze u ook adviseren.

Kosten van een behanger

Uurtarief + materiaalkosten, reken maar uit!

Het uurtarief verschilt per behanger en ligt gemiddeld rond de €40,- per uur. Ook is het mogelijk dat er per rol een prijs wordt gerekend, dit zal vaak op hetzelfde neerkomen. Rollen met patronen zijn vaak duurder, maar hier heeft de behanger zelf ook meer werk aan.

De materiaalkosten zijn afhankelijk van het uw keuze. Kiest u zelf het behang van te voren uit en laat vervolgens de behanger langs komen of wilt u in overleg met de vakman een keuze maken. Deze kan vervolgens het gewenste behang voor u meenemen. Hierbij zit er verschil in kwaliteit, daarom is het verstandig om advies in te winnen bij de specialist.

Vergelijk behangers en bespaar direct

Diverse bedrijven met elkaar vergelijken om een indicatie te krijgen van de kosten die een behanger rekent. Vergelijk geheel gratis de behangers uit uw regio en betaal niet teveel. De mogelijkheden zullen duidelijk worden en op basis hiervan kan er een keuze gemaakt worden. Kies voor een geschikte behanger en bekijk zelf hoeveel de kosten hierin meewegen. Vervolgens kunt u zelf gemakkelijk de vraag: Wat kost een behanger? beantwoorden.