Inhoud

Een dakkapel schilderen

Het schilderen van een dakkapel is geen eenvoudige klus. Niet alleen omdat u een ladder nodig heeft om de klus te klaren, maar ook zeker omdat het schilderen van een dakkapel om specifieke vakkennis en vaardigheden vraagt. Is uw dakkapel aan een nieuw likje verf toe en wilt u graag wat meer informatie over dakkapel schilderen? Lees in dit artikel dan meer over dakkapel schilderen en ontdek onder andere wanneer het nodig is om uw dakkapel te schilderen en hoe duur het schilderen van een dakkapel gemiddeld is.

Wanneer is het nodig?

De dakkapel zit aan de buitenkant van het huis en wordt hierdoor blootgesteld aan zaken als zonlicht, regen, sneeuw, vallende bladeren en andere zaken die de verf van de dakkapel kunnen beschadigen. Om ervoor te zorgen dat de dakkapel er altijd netjes uit blijft zien, dient u de dakkapel regelmatig te onderhouden. Dit betekent onder andere dat de dakkapel regelmatig een nieuwe lik verf nodig heeft, die u het beste aan kunt laten brengen door een professional.

Een dakkapel aan de buitenkant schilderen

bron: LEE SNIDER PHOTO IMAGES Shutterstock.com

Maar wanneer is het weer tijd voor dakkapel schilderen? Deze vraag kan het beste beantwoord worden met een vuistregel die bij dakkapel schilderen wordt gehanteerd. Over het algemeen geldt namelijk dat dakkapel schilderen eens in de vijf jaar nodig is, simpelweg omdat de verf na vijf jaar flink versleten kan zijn en de dakkapel op dit moment aan een nieuwe laag nodig is. Staat uw dakkapel op het zuiden of op het westen, dan heeft de dakkapel over het algemeen eerder een nieuwe lik verf nodig. Om te achterhalen of dakkapel schilderen nodig is, kunt u het beste een professionele schilder naar de dakkapel laten kijken.

Wat zijn de kosten?

Het is lastig om een kostenplaatje te geven voor dakkapel schilderen. Zo zijn de kosten van dakkapel schilderen niet alleen afhankelijk per schilder die u inhuurt, maar ook van het materiaal dat gebruikt moet worden bij het schilderen en de afmetingen van uw dakkapel. Om u een inzicht te geven in de kosten waar u op kan rekenen bij dakkapel schilderen, kan er wel een gemiddelde prijs gegeven worden voor dakkapel schilderen. Dit is de gemiddelde prijs van 40 tot 50 euro per uur voor een schilder inclusief verf, materiaal en BTW en een gemiddelde totaalprijs van 500 tot 1.000 euro voor de loon van de schilder, de verf, het materiaal en de BTW die u dient te betalen. Hoe hoog de kosten uiteindelijk zijn, is afhankelijk van uw specifieke situatie en de schilder die u inhuurt.

Vraag een offerte aan!

Is uw dakkapel aan een nieuw likje verf toe? Ga dan niet zomaar in zee met een schilder die u kan helpen met het schilderen van de dakkapel, maar vraag eerst offertes aan bij verschillende schilders die u kunnen helpen met dakkapel schilderen. Door offertes aan te vragen vindt u namelijk eenvoudig de schilder met het beste tarief en kunt u eenvoudig geld besparen.