Inhoud

Een goedkope schilder in de regio aan het zoeken?

Binnenkort een muur, plafond of iets anders een nieuwe verflaag geven, maar dit liever uitbesteden aan een schildersbedrijf. Het laten schilderen hoeft niet duur te zijn door op de prijzen van schilders te letten. Voor ieder budget is er dan wel een schilder te vinden. Ook als er gezocht wordt naar een goedkope schilder. Wat goedkoop is blijft relatief natuurlijk, maar het gemiddelde uurtarief ligt rond de €35,- alles daaronder is dus vrij goedkoop.

Natuurlijk wijze wij u ook graag op de gevaren van het enkel focussen op de prijs. Een oplossing zou zijn om het schilderwerk zijn op te gaan pakken, dan heeft u alles zelf in de hand. Maar er zijn genoeg tips om te besparen, dus maakt u zich geen zorgen.

Zitten er risico’s aan een goedkope schilder

Wanneer een goedkope schilder de muur of het plafond gaat verven kan dit vlekkeloos verlopen. Er is altijd de kans dat er iets mis gaat, maar dit is ook bij de duurdere schilders het geval. Alleen is het risico bij een minder betaalde schilder wel iets hoger. Niet om u bang te maken, want vaak gaat het allemaal zonder problemen. Enkel een goedkope schilder moet ergens wel nog genoeg onder de streep over houden, dit kan eventueel door sneller te werken. Hierdoor kan de afwerking of nauwkeurigheid er bij in schieten. Waarbij een schildersbedrijf die een hoger uurtarief rekent, meer de tijd neemt om het schildwerk netjes af te leveren.

Een schilder aan het werk op een balkon

Overal zitten dus risico’s aan, deze zijn niet uit te schakelen. Een goedkopere schilder betekend niet standaard dat de kwaliteit slechter is. Daarom raden wij ook vaak aan om op kwaliteit te vergelijken, vervolgens kan er bij de keuze ook wel op de prijs gelet worden uiteraard.

Zelf schilderen om kosten te besparen

Wilt u zelf de risico’s in de hand houden, dan kunt u zelf gaan schilderen. De kwaliteit zal wel minder zijn dan wanneer een schilder het doet. Hierdoor is het risico groter op fouten. Fouten kunnen duur uitpakken als vervolgens het schilderwerk opnieuw gedaan moet worden. Hierdoor komen te totale kosten alsnog hoger uit.

Overige tips om te besparen

Naast het zelf schilderen zijn er nog eenvoudigere manieren om kosten te besparen. Door de volgende punten te overwegen kan het al enkele honderden euro’s besparen zonder dat u op de kwaliteit hoeft in te leveren

Schakel een schilder in de winter in, het tarief ligt hier meestal een stuk lager. Dit is voornamelijk bedoeld voor binnenschilderwerk. Heeft het schilderwerk geen haast, dan is het vinden van een goedkope schilder al een stuk dichterbij.

Vergelijk schilders uit de regio en krijg inzicht in de prijzen. Aangezien schildersbedrijven diverse prijzen hanteren is het makkelijk om hier een overzicht van te hebben. Het is geheel gratis om een vergelijking aan te vragen en bespaard makkelijk tot wel 40% op de kosten van het schilderwerk!