Inhoud

Kozijnen schilderen

Hebben u kozijnen een schilderbeurt nodig? Naast het uiterlijk helpt een schilderlaag ook beschermen van het materiaal. Er zijn natuurlijk verschillende soorten kozijnen en deze bieden ook verschillende mogelijkheden in het schilderen. Gaat u de kozijnen zelf schilderen of toch een schilder hiervoor inhuren?

Diverse soorten kozijnen

De meest voorkomende soorten zijn houten, kunststof en aluminium kozijnen. Houten kozijnen zijn vrij gemakkelijk te schilderen. De voorbereiding is dan wel nodig en de houten kozijnen zullen eerst geschuurd moeten worden. Daarna is het een kwestie van het kiezen van de juiste verf die bestand is tegen de vocht voor binnen en de regen aan de buitenkant.

Kunststof en aluminium kozijnen hoeven niet geschilderd te worden voor de bescherming. Voor het uiterlijk is het wel mogelijk om deze kozijnen te schilderen. Dan zullen deze wel eerst een primer laag moeten krijgen, hierdoor zal de verf zich hechten aan het kozijn.

Kozijnen wit schilderen vanaf een steiger

Wanneer is een nieuwe verflaag nodig

Een aantal uiterlijke kenmerken kunnen aangeven dat de kozijnen geschilderd moeten worden.

  • Als het schilderwerk beschadigd is en scheurtjes vertoond
  • De verf verkleurd is en niet meer mooi is
  • Wanneer de verf afgeeft en/of er blaasjes ontstaan

Bij het vertonen van bovenstaande kenmerken is het verstandig om de kozijnen zelf te schilderen of een schildersbedrijf dit schilderwerk uit te laten voeren.

Schilder inschakelen

Het is mogelijk om kozijnen zelf te gaan schilderen. Heeft u hier ervaring in, dan kunt u dit prima zelf. Is het onbekend terrein dan is het inschakelen van een schilder een goede keuze. Een schildersbedrijf heeft de ervaring om de kozijnen te schilderen als een professional. Door de ervaring kan een schilder in een snel tempo, kwalitatief werk leveren. Naast het schilderen kan een schilder ook advies geven over de juiste keuze voor verf. De goede verf kiezen staat aan de basis van het resultaat!

Kosten van kozijnen schilderen

De kosten van het laten schilderen van kozijnen loopt erg uiteen. Kale kozijnen laten schilderen kan al vanaf €5,- per meter. Terwijl kozijnen die nog voorbehandeld moeten worden kan tot wel €30,- per meter kosten. Hieruit blijkt ook waar de grootste winst te behalen valt.

Bereid zelf de kozijnen voor en bespaar een hoop werk voor de schilder! Meer informatie ontvangen over de kosten, vergelijk gratis schilders uit uw regio. Hierdoor kunt u binnen enkele minuten tot 40% besparen op de totale schilderskosten.