Winterschilder is een begrip!

Een schilder die in de winter werkt is in feiten een winterschilder. Enkel wij bedoelen de term Winterschilder die staat voor een initiatief waardoor schilderwerk in de winter voordeliger kan uitvallen. In de wintermaanden is het bij schildersbedrijven over het algemeen een stuk rustiger. Het buitenschilderwerk word liever in de zomer aangepakt wanneer het weer beter is. Hierdoor is het in de winter al snel rustigere bij schilders. Om klanten aan te moedigen toch de schilderklus in de winter uit te besteden, wordt er vaak een fikse korting aangeboden.

Het is een initiatief wat al vanaf 1949 in stand is. Waarbij er voorheen zelf subsidies waren voor het schilderwerk in de winter, is dit nu niet meer mogelijk. Hierbij springen de bedrijven zelf in en geven ze vaak zelf speciale winterkorting. Het begrip Winterschilder word daarom nog steeds gebruikt.

Een winterschilder aan de slag

Kosten besparen op schilderwerk

Een makkelijk manier om te besparen op de prijs van schilderwerk, is door het te laten uitvoeren in een rustigere periode. De kosten zullen lager uitvallen wanneer de winterschilder een goede korting aanbiedt. Hierbij is het van belang dat het schilderwerk ergens tussen november en maart uitgevoerd zal worden. Heeft u geen haast, dan is het sowieso verstandig om op deze voordelige tarieven te wachten.

Schildersbedrijven kunnen in de winter prima doorwerken. De verf is steeds verder ontwikkeld, zo kan er bij lage temperatuur gewoon door gewerkt worden. Over de kwaliteit hoeft u zich absoluut geen zorgen te maken voor in de winter. De kwaliteit leidt er niet onder terwijl het tarief al snel 10% lager ligt dan het standaard tarief wat in de overige seizoenen geldt.

Wanneer loopt de actie

Een datum voor de landelijke actie is nog niet bekend gemaakt. Maar afgelopen winter liep deze van 21 november tot en met 21 maart. Voor dit jaar is het dus goed mogelijk dat deze datum wordt gehanteerd. Het is dan sowieso de moeite waard om te wachten en vervolgens een winterschilder in te schakelen. Dit betreft wel vaak onderhoud schilderwerk. Over de exacte acties en kortingen, raden wij aan om schilders gratis te vergelijken!