Inhoud

Latex spuiten, wat houdt dat in?

Laten spuiten is het spuiten van latex op muren, plafonds en andere wanden. Deze muurverf heeft ongekend veel mogelijkheden. Daarnaast gaat het aanbrengen van latex muurverf vrij snel. Schakel dan wel een ervaren latex spuiter in om het schilderwerk snel en kwalitatief te verlopen. De muurverfspuiter kan helpen met uw wensen en hier hoeft u zich zelf dan niet meer druk over te maken.

Mogelijkheden van diverse verfsoorten

In latex muurverf is er veel keuze. Zo kan er gekozen worden voor elke gewenste kleur. Niet alleen de kleur is vrij te kiezen, daarnaast is er ook een keuze tussen diverse soorten glans. De keuze is haast te groot en laat niet teveel twijfels ontstaan. Zet van te voren de wensen op papier en grote kans dat het met latex geregeld kan worden.

Latex spuiten is snel en efficient

Voordelen van het latex spuiten

Naast de vele mogelijkheden zoals ze hierboven zijn omschreven, heeft het spuiten van latexverf nog meer voordelen. Van deze voordelen profiteert u direct als u kiest voor een latexspuiter. Tegenover het schilderen met een kwast of roller:

  • Er is geen aanzet te zien
  • De banen zijn er simpelweg niet
  • Op haast iedere ondergrond aan te brengen, en de structuur van de ondergrond blijft behouden
  • Spuitwerk is snel aangebracht, vele malen sneller dan overige schildertechnieken

Kosten van spuitwerk met latex

Doordat de schilder snel kan werken en hierdoor veel vierkante meters kan maken. Is het tarief per m2 zeer scherp. Dat is dan ook gelijk een belangrijk kenmerk. Vooral bij grotere oppervlaktes is het voordelig om een latex spuiter in te huren. Het is ook al mogelijk bij kleinere oppervlaktes, maar het voordeel is hier al wel stukken lager. Aangezien er veel tijd in het voorbereidend werk gaat zitten, zit het voordeel hem voornamelijk is het spuiten zelf.

De kosten zullen hierdoor vaak per m2 worden uitgedrukt. Enkel voor kleinere ruimtes zal er nog een uurtarief gerekend worden. Het tarief per m2 is gemiddeld vanaf €6,- aan te brengen door een vakman. Spuitwerk bespaart daarom al snel tot 30% tegenover andere verftechnieken. Uiteindelijk gaat het om de totaalprijs inclusief de kosten, die bepaald of de schilder binnen het budget valt