Inhoud

Buitenschilderwerk belangrijk om meerdere redenen

Al het schilderwerk wat buiten plaats vindt heeft diverse redenen om goed te onderhouden. Het onderhouden kan tijd en geld kosten, maar hier krijgt u genoeg voor terug. Buitenom een mooie en frisse woning is het namelijk nog een investering voor langere termijn.

Een verflaag is namelijk een uitstekend middel om al het hout te beschermen tegen weersinvloeden. Door alles goed te onderhouden kan er veel schade voorkomen worden. Houtrot is namelijk makkelijk opgelopen en om dit te verhelpen zullen de kosten enkel maar hoger liggen.

Huidige situatie van het schilderwerk

Om de juiste verf aan te brengen is het huidige schilderwerk van belang. Een schildersbedrijf kan u helpen met het inschatten van de gewenste verflagen. Komt de huidige verf los dan is het nodig om eerst grondverf aan te brengen, hierdoor kan de verflaag hechten. Wanneer de verf nog in uitstekende staat is, kan de grondverf overgeslagen worden.

Of er vervolgens 1 of 2 lagen nodig zijn voor een goede dekking, hangt af van de kleur. Bij een witachtige kleur is 1 laag verf vaak al voldoende. Bij een sterkere kleur zoals rood of geel, zullen 2 lagen nodig zijn. Dit geldt ook bij binnenschilderwerk, soms is het mogelijk om dit met elkaar te combineren.

De buitenkant moet goed onderhouden worden

Wat zijn de kosten van buitenschilderwerk?

De materiaal kosten zijn afhankelijk van het soort schilderwerk wat er buiten gedaan moet worden. Hoe groot is de klus en heeft u verder nog wensen? Aan deze materiaal kosten kunt u niet ontkomen en we raden aan om te investeren in goede verf. Bedenk van te voren wat er zoal geschilderd kan worden en denk aan kozijnen, dakgoot, dakkapel of de gevel.

Laat u een schilder het werk voor u doen, kunt u naast de materiaal kosten ook rekenen om de kosten van het schildersbedrijf. Deze kosten zullen aan de hand van de uren worden berekend. Daarnaast zijn er eventueel andere kosten, denk aan een steigerhuur, deze kosten had u anders natuurlijk ook gehad. Het uurtarief van een buitenschilder ligt rond de €45,- voor een exacte prijs raden wij aan om een vergelijking aan te vragen.

Een schilder inschakelen voor buitenschilderwerk

Heeft u zelf de kennis en ervaring niet om het buitenschilderwerk zelf te doen. Of kiest u voor kwaliteit die een schildersbedrijf zal leveren? Het inschakelen van een schilder is dan een verstandige keuze. Deze kan u verder adviseren naar de mogelijkheden en de juiste producten gebruiken om tot een mooi resultaat te komen.

Het vinden van een schilder is erg eenvoudig. Mits er gebruik word gemaakt van onze gratis vergelijkingsservice. Hierdoor krijgt u overzicht van schilders uit de regio. Aan de hand van het overzicht is het makkelijker om een keuze te maken. Ook kunt u een indicatie krijgen van de kosten. Naast de indicatie is het goed om het aanbod naast elkaar te leggen.