Inhoud

Badkamer schilderen, wat is er mogelijk?

Wilt u de badkamer gaan schilderen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden. Het schilderen zorgt voor een nieuwe en frisse uitstraling, met een vrij kleine investering kan uw badkamer omgetoverd worden. In plaats van een nieuwe badkamer aan te leggen is het dus een goed alternatief.

Er zijn vele mogelijkheden om de badkamer te schilderen. Dit zou u zelf kunnen doen, maar een schilder kan u hier ook altijd bij helpen. Voor een klein stukje schilderwerk kunt u gerust zelf de kwast pakken. Wilt u de gehele badkamer laten aanpakken, dan kan het verstandig zijn een schildersbedrijf in te schakelen. Naast schilderen is het ook mogelijk om de muren en plafonds met stucen af te werken.

De verf is belangrijk in de badkamer

Geschikte verf kiezen

De basis van het schilderen in de badkamer is het kiezen van de juiste verf. Doordat het een natte ruimte is, zal hier speciale verf gebruikt moeten worden die schimmelvorming tegen gaat. Op het nieuwe schilderwerk zal dan ook geen schimmel meer ontstaan en dit oogt gelijk al een stuk frisser.

Net zo belangrijk is de goede voorbereiding voordat de verflaag wordt aangebracht. Ook nadien is het onderhoud een belangrijke factor om het resultaat te behouden.

  • Maak voorafgaand aan het schilderen de muur en/of tegels goed schoon met warm water en soda. Zorg dat het oppervlak goed ontsmet is.
  • Twee verflagen is vaak voldoende voor een goede dekking
  • Houdt de muren na het schilderen goed schoon. met een vochtige doek zijn vlekken te verwijderen.

Over tegels heen schilderen

Vaak zien we tegels in een badkamer die geverfd moeten worden. Dit is zeker mogelijk, mits het op de juiste manier word gedaan. Een schilder of een medewerker van een doe-het-zelf zaak kan u hier altijd over adviseren. Het begint allemaal met het kiezen van de juiste verf. Vervolgens de boel goed schoonmaken en de verf kan aangebracht worden.

Inspiratie voor de badkamer

Er zijn verschillende inspiratiebronnen die helpen om een mooie combinatie te vinden. Loop eens diverse rondes over de woonboulevard of zoek op internet naar voorbeelden. De kleur combinatie gaat belangrijk zijn, maar ook de afwerking heeft invloed op het eindresultaat. Een schilder kan helpen om het schilderen van de badkamer probleemloos te laten verlopen.

Ook divers stucwerk kan inspirerend werken als afwerking van de badkamer. Denk aan beton ciré of bekijk de overige mogelijkheden. Vaak zit hier wel een prijskaartje aan, maar dan is de badkamer wel naar wens afgewerkt.