Inhoud

Gevel schilderen

Een goed verzorgde gevel is belangrijk voor de uitstralingBuitenschilderwerk vanaf een ladder van uw woning. Het eerste wat men ziet is de gevel, wanneer deze niet meer strak in de verf staat, is dit een slechte eerste indruk. Doordat het een buitenmuur is en met de weersinvloeden te maken heeft, zal deze eens in de paar jaar aangepakt moeten worden. U heeft dan de keuze om het schilderwerk voor uw eigen rekening te nemen. Verstandiger is het om een schildersbedrijf in te schakelen. Zo bent u verzekerd van een nette gevel die er weer meerdere jaren fris tegenaan kan.

De verflaag is niet alleen nodig voor de uitstraling, maar ook ter bescherming van de gevel. Door de verschillende seizoenen waar de gevel aan wordt bloot gesteld, is een beschermlaag essentieel. In de zomer kan het makkelijk 25+ graden worden en in de winter kan het zomaar 10 graden vriezen. Daarnaast heeft de gevel in Nederland ook nog regelmatig met regen te maken.

Wanneer is het verven mogelijk?

het schilderen van de gevel is bijna altijd mogelijk, hier dienen wel de juiste voorbereidingen voor getroffen te worden. Enkel als de vochtigheidsgraad hoger dan 5% ligt is het niet verstandig om te gaan schilderen. De verf zal niet goed hechten en het werk is voor niks gedaan. Controleer dit vooraf of laat een schildersbedrijf de situatie beoordelen. Vervolgens kunnen de juiste voorbereidingen getroffen worden voor het beste resultaat.

Belangrijke voorbereidingen zijn allereerst de beschadigingen oplossen. Ook eventuele voegen die niet meer 100% zijn, kunnen aangepakt worden. Maak vervolgens de gevel zoveel mogelijk schoon en stofvrij. Dit stimuleert de kwaliteit van het schilderwerk. Met de juiste voorbereiding zal het resultaat des te mooier zijn.

De juiste verf kiezen

De belangrijkste eigenschap waar de verf aan moet voldoen is het bestand zijn tegen de weersinvloeden. Kies een verf die geschikt is voor buitenmuren. Acrylverf is een veel gekozen verfsoort hiervoor. Om de hechting te verbeteren raden we aan om allereerst een primer aan te brengen. Hierdoor kunt u langer genieten van de nieuwe verflaag. Vervolgens brengt u minimaal 2 toplagen aan om een goede dekking te hebben. Meer informatie over de materiaalkeuze.

Gevelbekleding word geschilderd

Kosten van de gevel schilderen

De kosten zullen voornamelijk afhangen van het feit of u de klus zelf gaat uitvoeren of een schildersbedrijf gaat inschakelen. Het zelfuitvoeren is mogelijk, alleen gaat u hier veel tijd in stoppen. De tijd die mogelijk kostbaar is en die u toch liever anders besteedt dan het schilderen van uw gevel. Gaat u toch zelf aan de slag dan heeft u alleen de materiaalkosten. Deze zullen afhangen van de verf die u gaat kiezen en het aantal m2 wat geverfd dient te worden.

Als u een schilder inschakelt is het al een stuk makkelijker om een prijsindicatie te geven. De kosten die een schilder rekent liggen rond de €40,- euro per m2. Dit is dan inclusief het materiaal en de arbeidskosten. U hoeft geen tijd te stoppen in het voorbereiden en het verven zelf. Alles is in handen van een vakman en die zorgt voor een schitterend resultaat. Heeft u een huis met een gevel van 50m2, dan zullen de kosten uitkomen rond de €2.000,- inclusief alle kosten.

Schakel een schildersbedrijf in

Een schildersbedrijf inschakelen zorgt dat u tijd over heeft en dat de gevel wordt voorzien van een verflaag. Door de ervaring is het schilderwerk snel gedaan en bent u verzekerd van kwaliteit. De kosten van €40,- per m2 blijven een indicatie. De diverse schildersbedrijven uit uw regio hanteren allemaal andere tarieven. Om hier inzicht over te krijgen kunt u het beste een gratis vergelijking aanvragen. Met behulp van de vergelijking krijgt u inzicht in de specifieke kosten voor het verven van uw gevel. Tevens kunt u tot wel 30% besparen op de kosten die komen kijken bij het schilderen van de gevel.