Inhoud

Binnenschilderwerk

Het binnenschilderwerk geeft een frisse uitstraling aan de binnenkant van uw woning Er valt veel te spelen met kleur en structuur, oftewel het is geheel naar eigen wens te schilderen. Lees tips over het zelf schilderen en het uitbesteden hiervan.

Waarom binnen schilderen?

Er zijn verschillende redenen waarom er binnenshuis geschilderd moet worden. Binnenschilderwerk geeft niet enkel uitstraling, maar biedt nog veel meer voordelen. Welke 3 voordelen heeft het schilderwerk?

  1. De uitstraling, hij is al genoemd, maar wel erg belangrijk. Iedereen heeft zijn eigen smaak en kan dat met binnenschilderwerk tot uiting brengen. Kies een kleur en geef een voorkeur aan een bepaalde structuur.
  2. Daarnaast beschermt een goede verflaag ook tegen slijtage van het materiaal. Zo zal de verf langzaam wel slijten, maar dit is weer opnieuw aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een trap, stoel of een houten vloer.
  3. Ook biedt het bescherming tegen vocht en schimmels. Dit is voornamelijk in vochtige ruimtes zoals de badkamer en de keuken, maar ook in de woonkamer ontstaat veel vocht. In dit geval treedt de verflaag meer op als beschermlaag, zodat het vocht niet in de muren en plafonds kan trekken. Vocht in de muren en plafonds levert uiteindelijk schimmels op en die verzwakken het materiaal.

De binnenkant schilderen bij het raam

Schilderstechnieken tegenwoordig

De meest bekende technieken zijn het aanbrengen door middel van een kwast en een roller. Deze techniek wordt altijd nog veel toegepast en zal ook altijd populair blijven! Een nieuwe techniek is het aanbrengen van de verf door middel van een spuit techniek. De muur moet wel goed glad zijn en alles moet goed afgeplakt worden van te voren. Wanneer de voorbereiding eenmaal gedaan is, wordt de verf vrij vlot aangebracht.

Deze manier van ‘schilderen’ is dan ook relatief goedkoop, mits het niet teveel voorbereidingen vereist. Hiervoor dient u wel een schilder in te schakelen om de juiste apparatuur in huis te halen. Daarnaast is er ook enige ervaring vereist om de verf op de juiste manier op de muren of het plafond te spuiten.

Uitbesteden van schilderwerk

Het zelf doen van binnenschilderwerk is populair. Veel mensen pakken dan ook veel liever zelf de kwast en roller. Heeft u minder tijd om dit zelf te doen dan kan een schilder u hierbij helpen. Een schilder werkt vlot en levert kwaliteit. Dit zijn dan ook direct de 2 grootste voordelen van het uitbesteden aan een schildersbedrijf.

Alhoewel veel mensen zelf schilderen, merken wij dat steeds meer mensen het binnenschilderwerk overlaten aan een vakman. Voor bijvoorbeeld grotere oppervlaktes, een badkamer schilderen of andere lastige ruimtes.

Schilders vergelijken

Een geschikte schilder kiezen die het schilderwerk voor u kan uitvoeren. Deze schilder is bij u in de regio te vinden, door middel van een gratis vergelijking kunt u in contact komen met diverse schilders. Ze zullen een advies/aanbieding op maat uitbrengen en u krijgt direct inzicht in de kosten van uw klus!

Door het inzicht is de keuze tussen diverse schilders makkelijker om te maken. Hierdoor kan er ook tot 40% bespaard worden op de totale kosten die een schilder rekent.