Inhoud

Trap verven

Heeft u genoeg van de huidige kleur die de trap heeft. Het kan ook zijn dat de trap beschadigd of versleten is in de loop der jaren. Een nieuwe verfkleur kan vervolgens wonderen doen. Er is veel mogelijk qua kleur en dit kan de uitstraling bepalen die u wenst.

Een trap schilderen kan gedaan worden door u zelf. Het is niet heel lastig om te doen, maar er zal wel tijd voor gemaakt moeten worden. Daarbij zijn de voorbereidingen goed om tijdens het verven niet tegen problemen aan te lopen. Heeft u zelf hier de tijd niet voor of wilt u voor de beste kwaliteit kiezen. Schakel een schilder in die de schilderklus kan klaren.

Welke verf gebruiken?

Bij muren is het niet gebruikelijk om er dagelijks overheen te lopen. Trappen daarentegen worden wel intensief gebruikt waardoor slijtage op de loer ligt. Het kiezen van de juiste verf is daarom cruciaal. Tips bij de keuze van verf, dan dient u op de volgende punten te letten:

  • De verf moet slijtvast zijn
  • Bij acrylverf moet de bovenste laag een beschermlaag zijn
  • Voor extra veiligheid kan er antislip verfsoorten gebruikt worden

Een mooi afgewerkte trap met witte verf

De juiste voorbereiding

Zoals bij elk schilderwerk is het voorbereiden erg belangrijk om de verf juist aan te brengen. Met een goede onderlaag hecht de nieuwe verf beter en kunt u langer genieten van de nieuwe geschilderde trap.

Het goed opschuren van de huidige verflaag is belangrijk. Verwijder de oude verflaag in zijn geheel. Enkel wanneer de verflaag nog in prima staat is, zou hier overheen geschilderd kunnen worden. Voordat de verf aangebracht word, ontvet en maak de trap stofvrij met behulp van warm water.

Kosten van een trap schilderen

Welke kosten komen er kijken bij het schilderen van een trap. De grootste kosten worden bepaald door de verf die gebruikt wordt. Informeer bij een verf speciaalzaak over de kosten van de verf die geschikt is om te gebruiken. De andere kosten zijn te koppelen aan het zelf verven van de trap. Gaat u de trap zelf verven, dan is het een investering van uw tijd. De kosten zullen dan enkel beperkt blijven tot het materiaal, denk aan verf, schuurpapier, kwast en overige hulpmiddelen.

Het is ook mogelijk om het verven van de trap uit te besteden. U bespaart een hoop tijd maar de kosten zullen wel hoger liggen. De kosten voor het schilderen van een trap kan tussen de €250,- en €750,- liggen. Wat de kosten exact zullen zijn is afhankelijk van de huidige staat en hoe groot de trap is in oppervlak.

Tips voor de trap verven

Belangrijk is de voorbereiding, besteed hier veel aandacht aan. Denk goed na over de aanpak van het daadwerkelijk schilderen van de trap, wilt u niet boven opgesloten zitten, dan is het verstandig om bovenaan te beginnen. Weet ook goed dat als u de gehele trap in 1 keer schilder, dat tijdens het droogproces geen gebruik gemaakt kan worden van de trap.

Bespaar op de kosten van een trap verven door schildersbedrijven met elkaar te vergelijken. Vraag geheel gratis een vergelijking aan en bespaar tot 40% op de kosten van een schildersbedrijf.