Inhoud

Het plafond laten witten

Een plafond witten moet gemiddeld eens in de 10 jaar een keer gedaan worden. Vaak ontstaan er vlekken gevolg van bijvoorbeeld nicotine, maar ook simpelweg door verkleuring. Het witten van een plafond zal de kamer direct een stuk frisser laten ogen.

Je kan het zelf doen of een schildersbedrijf hiervoor wilt inhuren. Overweeg de kosten die je aan een schilder kwijt ben tegenover de tijd en kwaliteit die je hiervoor inlevert als je zelf aan de slag gaat. Niet ieder schilderwerk is even makkelijk om uit te voeren, dit geldt zeker voor het schilderen van een plafond.

Wat kost een plafond witten?

De kosten die komen kijken bij een plafond witten zijn makkelijk te berekenen. Een indicatie van een standaard plafond witten is het aantal vierkante meters x circa 15 euro. Dit is puur een indicatie en per schilder en situatie kan dit natuurlijk verschillen. Afhankelijk van de huidige status en daardoor welke voorbereiding het vergt.

Wanneer je besluit zelf te gaan schilderen heb je alsnog materiaal nodig. Deze kosten zullen tussen de 8 a 10 euro per vierkante meter liggen, hierbij vanuit gegaan dat er kwalitatieve verf wordt aangeschaft. Het nadeel is wel dat de kwaliteit niet gegarandeerd is.

Het rollen van een plafond in de gewenste kleur

Laat een schilder de klus klaren

Het kiezen voor een schilder die het plafond gaat witten raden wij enorm aan. Veel gevallen denken wel zelf de roller te pakken en hierdoor besparen op de kosten. Echter horen wij constant dat er strepen te zien zijn en dat het resultaat tegenvalt. Hierdoor zijn de kosten voor het inhuren van een schilder eerder een investering. De prijs van een plafond witten is zeker de moeite waard. Het schilderen van een plafond is echt vakwerk, wij adviseren daarom ook dit aan een vakman over te laten.

Zelf aan de slag

Overtuigd om toch zelf de roller te pakken en het plafond te gaan witten, dat is natuurlijk ook mogelijk. Hierbij zal vooral de kwaliteit van de verf en je eigen schilder ervaring het resultaat bepalen. Voor sommige is het resultaat minder belangrijk, doordat het misschien een verstopt kamertje is.

Voordat er geschilderd gaat worden, bereid het plafond hierop voor. Maak het goed schoon, zorg dat de juiste spullen in huis zijn en zorg dat er genoeg tijd en ruimte vrij gemaakt is om de klus in een keer te klaren.

Bespaar op kosten van plafond witten

Zeker als het budget wat lager is, kan het wenselijk zijn om de volgende tips door te lezen. Er zijn meerdere opties om te besparen op het laten witten van een plafond.

Vergelijken van schilders

Heel eenvoudig is het vergelijken van schilders. Zo worden de schildersbedrijven directe concurrente van elkaar en zullen ze scherpe aanbiedingen op tafel leggen. Dit gaat heel makkelijk door onze gratis vergelijkingsservice.

Schilderwerk combineren

Door het plafond witten te combineren met nog meer schilderwerk, zal er een voordelige prijs op tafel komen voor het geheel. Dit zou een hoop schelen in plaats van een klus in tweeën te delen.

Winterschilder inhuren

In de winter zitten de schilders vaker minder vol qua werk. Hierdoor zal de prijs ook logischerwijs lager liggen. Dit doen de bedrijven om zo alsnog genoeg werk binnen te kunnen halen. Voor het plafond maakt de tijd van het jaar niet uit, daarom kan hier prima van geprofiteerd worden.

Voorbereidingen treffen

Al de voorbereidingen die een schilder zelf niet meer hoeft te doen, scheelt hem letterlijk tijd. Deze tijd hoeft niet worden doorberekend. Denk bijvoorbeeld ervoor dat de schilder zo snel mogelijk aan het werk kan en niet eerst nog van alles moet gaan verschuiven.