Inhoud

Wat kost een schilder?

De kosten van een schilder achterhalen, wat gaat het schilderwerk kosten? Deze vraag is vrij algemeen en daarom kunnen wij hier niet 1 passend antwoord op geven. Wel zullen wij door middel van gemiddelde kosten een indicatie voor het schilderwerk kunnen aangeven. Zo zijn er diverse soorten schilderwerken waarbij de prijzen heel erg uiteen lopen. Ook bij schilders onderling verschillen de prijzen voor dezelfde klus.

Schilderwerk uitbesteden

Het schilderwerk uitbesteden zal afhankelijk zijn van de kosten die een schilder rekent. Waarbij de ene het liever zelf schildert, is iemand anders hier niet toe in staat. Deze overweging zal per klus bekeken moeten worden en wat de mogelijkheden binnen het budget zijn. De gemiddelde kosten voor de meest voorkomende schilderwerken zijn voor het binnen en buiten schilderwerk.

Voor het binnenschilderwerk wordt er vaak gerekend met een bedrag van circa €35 tot €40 per uur. Ook hoor je vaak een tarief per m2, hiervoor is het moeilijker een gemiddelde te geven aangezien dit ook van de soort verf afhankelijk is.

Het stapelen van muntjes om te tellen

Bij het buitenschilderwerk wordt er vaker met een totaalprijs gecommuniceerd. Denk hierbij aan een totaalprijs van €1.000,- voor een appartement tot €6.000 voor een vrijstaande woning. Hierbij zal de omvang en de locatie een grote rol spelen.

Wat bepaald de prijs?

Er zijn al diverse factoren genoemd die de prijs kunnen bepalen. Natuurlijk zijn hier nog veel meer aspecten die de kosten van een schilder bepalen. Alles opgesomd komt dit neer op:

  • De uren die een schilder werkt
  • Het materiaal wat gebruikt wordt.
  • Het seizoen dat de schilder wordt gevraagd (TIP)
  • De bereikbaarheid van het oppervlak
  • Het aantal m2 dat geschilderd moet worden
  • Welke voorbereiding is vereist

Van te voren is er daarom al veel onderzoek mogelijk. Hoe meer informatie er bekend is hoe specifieker de kosten berekend kunnen worden. Daarnaast kan er ook altijd bespaard worden op de kosten van een schilder! Bekijk de mogelijkheden om te besparen op het schilderwerk en het inschakelen van een schildersbedrijf. Maakt het voor u niet uit wanneer de klus word uitgevoerd en zit u tegen of in de winter? In de winter hebben schilders het vaak wat minder druk en hierdoor bieden ze regelmatig de diensten tegen scherpen prijzen aan. Zogenaamde winterschilders zijn erg verstandig om in te schakelen als het mogelijk is uiteraard.

Schilders uit de regio vergelijken

De eerste winst is te behalen in het aanvragen van een gratis vergelijking. Het geven van een concrete prijs is lastig door de diverse factoren. Bij de vergelijking staan uw wensen centraal en wordt hier rekening met gehouden. Door de wensen op te geven weten schilders exact wat het u gaat kosten.

Met de vergelijking is het heel eenvoudig om schilders uit uw regio naast elkaar te leggen. Zo krijgt u inzicht in de mogelijkheden en de totale kosten die hierbij komen kijken. Bespaar tot wel 30% op de totale kosten met behulp van de gratis vergelijking. De vraag wat kost een schilder zal dan heel concreet beantwoord worden voor uw situatie!

Lees ook: schilder kosten