Inhoud

Schilderwerk

Voor schilderwerk is de grootste onderscheiding er tussen binnen- en buitenschilderwerk. Hieronder vallen uiteraard diverse soorten schilderwerken. Het grootste verschil tussen het schilderen binnen en buiten is de soort verf die gebruikt wordt. U kunt zich voorstellen dat de verf voor buiten tegen verschillende soorten weertypes bestand moeten zijn. De verf voor binnen heeft hier geen last van en daardoor vergt dit ook minder onderhoud.

Het goed onderhouden van het schilderwerk is van essentieel belang. Zo moet het binnenschilderwerk gemiddeld eens in de 7 jaar een nieuwe laag verf krijgen. Kijk je naar het buitenschilderwerk, dan zal dit sneller ververst moeten worden en is dit eens in de 5 jaar. Aan welke klusjes moet je denken bij de twee categorie├źn?

Binnenschilderwerk

Zoals het al verklapt, dit omvat alles wat er binnenhuis wordt geschilderd. De verfkleur word vaak afgestemd op het interieur en uw wensen. Natuurlijk zijn er veel verschillende kleuren beschikbaar. Hierdoor kunt u zelf de kleuren samenstellen voor in huis. Wat kan er zoal geschilderd worden in huis? Denk hierbij aan de volgende oppervlakte:

 • Muren
 • Plafonds
 • Trappen
 • Vloeren
 • Deuren binnenshuis

Dit zijn de meest voorkomende oppervlaktes. Daarnaast kunt u het niet gek genoeg maken of er kan een eigen kleur aan gegeven worden. Naast het schilderen kan er ook latex gespoten worden. Informeer bij een schilder in uw regio naar de mogelijkheden.

Allerlei soorten schilderwerken, zo ook buiten

Buitenschilderwerk

Ook aan de buitenkant van het huis valt er genoeg te schilderen. Het onderhoud hiervan is iets intensiever aangezien dit wordt blootgesteld aan warmte/kou/regen/wind en noem alle weersomstandigheden maar op. Deze verflaag is dan tenslotte ook een beschermlaag voor onderliggende oppervlakte.

Door het goed onderhouden beperk je de slijtage van het materiaal. Zo blijft het er niet enkel mooi uit zien, maar is het ook indirect een investering. Denk bij het buitenschilderwerk aan bijvoorbeeld de volgende oppervlaktes:

 • Dakgoten
 • Gevel bekleding
 • Deuren
 • Kozijnen
 • Tuinhuisje
 • Garagedeur

Een schone verflaag is dus niet enkel mooi voor het uiterlijk. Een goed onderhoud deur of kozijn zal veel langer mee gaan. twee vliegen in 1 klap, hierdoor blijkt hoe belangrijk goed schilderwerk is voor in en om uw huis.

Welke kosten kunt u verwachten?

De kosten van schilderwerk zijn afhankelijk van allerlei factoren. Het is dan ook verstandig om van te voren de wensen te formuleren. Aan de hand van deze wensen is het mogelijk om gericht te zoeken naar een schilder. Om precieze kosten te ontvangen voor uw schilderwerk kunt u schilders met elkaar vergelijken. Hierdoor krijgt u inzicht in de mogelijkheden en welke kosten hieraan verbonden zijn!